Crematie

Bij een crematie kunt u zelf kiezen hoe u afscheid wilt nemen. In Uitvaartcentrum Watergraafsmeer hebben wij diverse ruimtes, waaronder familiekamers, aula’s en koffiekamers, waar dit op sfeervolle wijze kan plaatsvinden.

Naar het crematorium

Na afloop van de uitvaartplechtigheid wordt de overledene naar het crematorium gebracht. Hier zal nog dezelfde dag de crematie plaatsvinden.

Asbestemming

Na de crematie dient de as minimaal één maand in het crematorium te blijven. Na deze wettelijke wachttermijn kunnen de nabestaanden een afspraak maken om de as op te halen of om de as uit te (laten) strooien. Er zijn diverse mogelijkheden in asbestemming:

Bewaren in urn

In een urn kan de as een mooi plekje krijgen, bijvoorbeeld in huis. Urnen zijn er in alle soorten en maten. Wilt u een aantal voorbeelden zien? Kom dan eens langs in onze showroom.

Urnengraf of columbarium

Op de begraafplaats naast ons uitvaartcentrum kunt u een mooie herinneringsplek creëren. Hiervoor zijn speciale urnengraven beschikbaar. Ook is er een buitencolumbarium (urnenwand) waarin u een plekje voor de urn van uw dierbare in kunt reserveren.

Uitstrooien

Het uitstrooien van de as kan bijvoorbeeld op een verstrooiveld op een begraafplaats. Wilt u de as over zee of land uit laten strooien, dan verzorgen wij dit graag voor u. Zelf uitstrooien op een memorabele plek kan ook. Houdt u dan wel aan de regels voor het uitstrooien van as.

 

Openingstijden

maandag t/m vrijdag:
10.00 tot 15.00 uur (en op afspraak)

zaterdag:
08.30 – 11.30 uur (en op afspraak)

zondag:
op afspraak

 

Begraafplaats De Nieuwe Ooster:

Maandag t/m vrijdag: 08.00 tot 17.00 uur
Zaterdag & zondag: 10.00 tot 17.00 uur

Routebeschrijving

Uitvaartcentrum Watergraafsmeer is gemakkelijk bereikbaar per auto en beschikt over voldoende (gratis) parkeergelegenheid. Het treinstation Amsterdam Amstel ligt op slechts 2,5 kilometer afstand. Vanaf hier vertrekken er regelmatig bussen naar onze locatie (bushalte Brinkstraat).

Plan route ›